5 Idea Content Marketing Untuk Tingkatkan Engagement di Fanpage

Memang x dinafikan yg content marketing ni sgt penting utk ‘tarik’ prospek utk beli secara halus…Mungkin bila dh terlalu byk ‘bagi’ content2, akan dtg satu ketika anda akan ketandusan idea apa nak ‘bagi’ prospek di page..

Jadi, disini admin just nak share 5 IDEA yg nampak simple TAPI boleh bantu tingkatkan engagement di page anda nnt..Ilmu bermanfaat ni admin dapat dari blog sebelah..

Sapa page dia dh ‘bersawang’ wajib baca post ni..

1 – LIVE FEED

Livefeed antara ‘tools’ yg mampu bantu tingkatkan reach di page dgn pantas berbanding cara2 yg lain..

Banyak jenis live yg anda boleh buat sebenarnya..Anda boleh buat live utk share tips, petua2..Atau pn demo produk..Dan yg lebih best skrg, buat sales melalui live..Ala2 tv show…

2 – TEKA TEKI

Anda jugak boleh tingkatkan relationship dgn followers2 anda melalui post teka-teki ni..

Contohnya..Anda boleh la main teka teki dgn audien..Dan anda boleh ‘umpan’ dgn apa2 hadiah utk galakkan mereka join teka-teka ni..Teka teki ni diibaratkan macam contest ler..

3- POLL POST

Poll post ni, post yg boleh anda engage dgn fans anda dgn cara yg mudah..Anda boleh create satu soalan yg simple..Kemudian wujudkan pilihan jawapan kat post tersebut…

4 – TIPS/PETUA

Anda juga boleh share tips2 atau petua yg relevan dgn niche bisnes anda..

Katakan anda promote produk kuruskan badan..So, tips2 mestilah berkaitan dgn kuruskan badan..Jgn lak anda keluarkan tips2 yg ‘lari’ dari niche bisnes anda..

5– Q&A

Anda jugak boleh buat post berbentuk Q&A..Post macam ni tak kira la bentuk bergambar ke atau video..Paling best, buat post Q&A dlm bentuk live feed..

Bila anda buat dlm bentuk live, ia akan bantu tingkatkan TRUST & CREDIBILITY anda dan produk anda..

Bila settle baca, jgn lupa SHARE yer..

P/s Dapatkan panduan formula cipta idea iklan berkesan menggunakan aset yang paling besar dalam bisnes anda KLIK SINI.

Share This Artcles

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*