Formula CO.C.A

SECRET OF CO.C.A…..

Tak dinafikan, dari tahun ke tahun rmi peniaga mahupun pembeli dh mula berubah mood, dorg lg suke mmbli di alam maya brbanding alam nyata…

Ni fakta bukan auta.. Hoho

Tapi!
Tapi!
Tapi!

Jgnlah anda derhaka, rasa mrktg online ni yg plg mantop, plg hensem dn plg power..

Byk methodology yg digunakan dlm dunia online ni adlh drpd pnglaman dunia offline juga.. Kita bljr dgn mereka.. Yes! Mrk adalah ‘guru’ kita..

Sbgi cth..

“Manusia lbih tertarik pergi ke kedai yang ramai orang & mereka lebih mudah membeli bila kedai tu nampak meyakinkan…”

Itu dlm dunia offline, jd bnda yg sama, kita implement kan dlm dunia online..

Sbgi cth..

“Utk buatkan prospek lbih percaya dn yakin, fanpage anda perlu ada FOLLOWERS yg byk, selain itu, pastikn post di fnpage mmpunyai LIKES, SHARES & KOMEN yg byk! Nk myakinkn lg, TESTIMONI kne byk!”

Nampak tak..
Nampak tak..

Konsep dia sama aje, cuma rmi yg x perasan analogy ni..

Untuk anda lbih mudah faham, sy nk share FORMULA ni..

Formula CO.C.A…

Cuba sebut..

“CO.C.A…”

Bukan coca cola ye, tp CO.C.A

..CO – Community
Pastikan ada engagement di fanpage anda. Setiap post klu ada komen/like/share yg byk lbih bgus..

..C – Credibility
Utk myakinkan prospek pstikan page anda ada TESTIMONI, live aktiviti, sharing tips dn lain2..

..A – Authority
Utk lbih myakinkan lg, jika anda mndpt pengiktirafan drpd pkar, artis, org yg tknal, masuk paper dn sbginya bole gunakan utk endorsement..

INGAT MASALAH NI INGAT CO.C.A..

.. Bila susah sgt nak dpt sales
.. Bila org dah tny harga, bg trus ghaib
.. Bila org klik iklan tp xde respons

Antara puncanya ialah CO.C.A

Dapatkan panduan hasilkan ayat iklan berkesan untuk memukau setiap prospek yang tengok iklan anda..KLIK SINI

Credit mentor pemasaran admin

Share This Artcles

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*