Khas Untuk Usahawan Yang ‘Pernah’ Rasa Sales 7 Angka Setahun.

Ini 10 tip dari pengalaman ‘rare’ yang bantu klien kami bangkit jual produk kecantikan yang sepatutnya tutup kedai 6 bulan lalu.

Topik ini akan lebih fokus kepada usahawan yang sudah ada pengalaman.

Pengalaman = Dah pernah berjaya jual produk sampai sales cecah 6 atau 7 angka (ratus ribu atau jutaan ringgit).

Mereka ini pun ada simptom yang pelik dan biasanya makan diri.

Saya bagi salah satu contoh, Tuan Ali (nama samaran).

Pada tahun 2014, produk kecantikan dia memang makan besar di Facebook. Kalau ikutkan sales, memang tak kurang dari RM2 juta setahun.

Kira okay sangat untuk usahawan yang baru berjinak-jinak dalam bisnes produk kecantikan.

Masalahnya datang bila:

1 – Ada kempen iklan FB Ads dia pernah bagi pulangan 6 angka (ya, dengan 1 iklan saja), tapi dia tak pernah dan tak sempat nak ambil tahu kenapa iklan dia berkesan.

2 – Bila tak tahu kenapa, dia tak boleh ulang banyak kali. Ini simptom yang kami maksudkan. Ia biasa berlaku pada usahawan yang pernah berjaya, tetapi gagal mengulangi kejayaan berkali-kali.

3 – Lagi parah, dia cari ilmu yang dia ‘rasa’ perlu, tetapi sebenarnya lagi buat kepala otak semak. Dia rasa dia pergi kelas marketing. Hakikatnya, dia pergi kelas setting FB Ads.

(Bukan nak cakap setting FB Ads langsung tak penting. Ia sangat penting. Tapi sumbangannya pada keberkesanan iklan sangat kecil, jika kita masih gagal hasilkan iklan yang betul)

4 – Otak Tuan Ali ini makin semak dan information overload. Lagi banyak dia belajar, lagi banyak dia rugi bila buat iklan.

Dia pelik sebab tak dapat ulang semula kejayaan kempen marketing yang pernah bagi dia sales sampai 7 angka sebelum ini.

5 – Akhirnya, selepas dah terlalu menyirap sebab tak dapat apa yang dia nak bila datang kelas orang lain, dia buat keputusan untuk balik kepada hukum alam yang asas.

6 – Bila balik kepada asas, dalam masa 2 minggu dia boleh rangka 3 ke 5 iklan FB Ads yang diolah berdasarkan cerita customer dia yang kerap repeat order dan recommend dekat kawan-kawan.

7 – Walaupun pulangan sales daripada kempen-kempen iklan yang dia buat kali ini tak bagi sales yang besar macam dulu, tapi dia nampak 100% perbezaan.

8 – Dia buat 1 iklan tak sampai 30 minit. Bila nak buat FB Ads, tekan Boost Post dan terus pilih audience yang sama macam dia guna 2 tahun lepas.

9 – Sales untuk 2 iklan setakat cerita ini ditulis (dan diolah semula), adalah sekitar RM50,000+ selama 4 minggu. Tak banyak sangat. Tapi poin seterusnya lebih menarik.

10 – Dia mula ajar stokis dan pengedar untuk buat iklan FB Ads yang menggunakan kaedah yang sama.

Kalau ikutkan cerita ini, sales dia tak besar mana pun kalau dibandingkan dengan apa yang pernah dia capai sebelum ini.

Masalahnya, dia tak ulang balik asas iklan yang membantu dia mencapai jumlah sales yang mengizinkan dia berhenti kerja korporat, bayar hutang, beli kereta idaman, dan mempunyai 5 orang staf.

Sekarang, setiap kali orang tanya Tuan Ali macam mana dia buat iklan untuk jual produk kecantikan, dia selamba jawab:

“Aku buat iklan 100% cara yang diajar dalam panduan Testimonial Vault. Guna testimonial customer untuk buat iklan berkesan. Kau ikut je apa si Aqif cakap dalam video.”

Bukan itu saja. Dia tambah ayat poyo sikit,

“Kalau kau tak siap minimum 1 iklan lepas tengok video nombor 6 dalam Testimonial Vault (ada 7 video), baik kau berhenti buat FB Ads.”

Panduan ini bukannya panduan yang jamin dapat buat iklan berkesan.

Ia lebih kepada menekankan asas yang kritikal (berdasarkan contoh dan case study klien Tuan Aqif Azizan), untuk hasilkan kempen iklan yang memberi pulangan sales minimum 7 angka.

Beli panduan ini dan bertindak cepat.

Kalau setakat beli dan berharap jadi kaya, tolong main jauh-jauh.

Boleh klik sini untuk buat pembelian panduan 7 video Testimonial Vault, sebelum harga naik jadi RM290.

Klik Sini —>>  Video Testimonial Vault

Klik Sini —>>  Video Testimonial Vault

Share This Artcles

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*