Taobao Vs 1688 Mana Lagi Murah Dan Berbaloi

Hai semua,

 

sebenarnya ramai yang diam-diam taknak bagitau kat mana supplier dia dapat barang murah-murah.. tak perlu pergi ke china pun.

 

beli jer online. kalau anda ke china, kos lagi tinggi. sampai sana belum tentu anda boleh jumpa barang yang anda nak cari kalau pergi sendiri pertama kali. sebab terlampau besar market sana

 

ok? so saya ajar shopping secara online jer. takyah g china. ramai tahu tentang taobao.. tapi tak ramai yang tahu tentang 1688.com.

 

apa bezanya? taoabao bahasa mandarin. tapi harganya laagi mahal dari di 1688. untuk pengetahuan anda, 1688 dikenali juga sebagai alibaba china. tapi anda boleh beli barang serendah MOQ 1. dan ada juga yang ditetapkan minimum MOQ 3 unit.

 

anda boleh refer table kat bawah ni untuk lebih mudah faham.

1

ok harap anda faham bezanya. so sekarang sy tunjuk case study beli barang di 1688.com menggunakan agent. ni website dia www.taobaoagent.com.my ( saya tak dapat apa-apa untung, just recommend sebab service dia bagus)

 

lepas sy dah buat research barang yg berpotensi untuk di jual di ebay. saya pun outsource lah ke website china cari produk. barang ni memang takder dekat aliexpress. so memang sedaplah kalau nak jual kat ebay. kurang persaingan. hehehe

 

ok anda boleh refer kat bawah harganya

ni harga di taobao.com

2

yang ni pulak harga di 1688.com

3

 

4

nampak tak bezanya? ada barang kadang-kadang tak boleh jumpa kat taobao dan aliexpress tapi masih boleh kita jumpa kat 1688 dengan harga jauh lebih murah

saya contact agent tu melalui emel jer

kalau tak tau bagi jer link dan gambar dan detail apa barang kita nak kat dia, nanti dia tolong carikan dan confirmkan dengan kita.

 

lepas barang dah jumpa dan kita dah confirmkan nanti dia bagitau kita semula harga berapa untuk shipping dan pos ke malaysia

5

saya dah confirm order dengan agent ni pada 28 okt 2016. selepas 3 hari, dia bagitau barang dah sampai warehouse dan mintak sy bank in lagi RM14 untuk shipping cost to malaysia

6

so total kos se unit adalah RM105.30 + RM14 = RM23.86 sahaja

murah kan???

 

disebabkan sy memang nak barang ni. dan sy takde akaun alipay yang dah verify so terpaksa pakai agent untuk tolong belikan barang kat 1688.

 

pada 3 nov barang selamat sampai di rumah sy.

 

order bayar ke agent 28 okt 2016 —> barang sampai warehouse 31 okt 2016—> barang sampai malaysia depan pintu rumah 3 nov 2016 ( 7 hari jer)

7

dengan kos harga 1 barang RM23.86. MURAHHHHH.

 

OK so what? jual la bro. tukar jadi duit.

tak caya? hehe.. mai sini wa buktikan.

tengok ni. seller ni seller malaysia. akaun masih baru tahun 2016

8

dalam masa 3 bulan dia dah berjaya jual sebanyak sales USD2073.20. bersamaan dengan RM9208. Profit bersih anggaran saya kira adalah 55% iaitu RM5064.40

9

untung kan? inilah kehidupan realiti seorang pedagang di ebay…

 

tujuan artikel ni nak membuka mata anda untuk berdagang lah di ebay. tak rugi pun..anda boleh buat sambilan jer. takyah benti kerja dulu.. buat part time jer.

 

busuk-busuk pun anda simpan duit kat paypal. hujung tahun boleh ada RM10K- RM20K. boleh la bawak anak bini mak ayah pergi bercuti jalan-jalan..

 

“bini anda pun tanya..abang tiba-tiba ada duit nak bercuti ni duit dari mana bang?

duit ebay…waktu sayang tido.abang tido lewat ngadap laptop.ni lah hasilnya…hehehe”

ok? termotivasi tak nak buat bisnes kat ebay?

 

Pada zaman kegawatan ekonomi dan harga barang yang sentiasa naik, ramai yang ingin mencari pendapatan tambahan. Tapi masih ramai yang masih tak tahu nak berniaga terutamanya berniaga online.

Tetapi masalah peniaga online ini adalah menarik trafik ke website untuk membuat jualan. Kekangan utama peniaga online adalah menarik trafik. Jika menggunakan facebook ads memang boleh mendapatkan trafik, tetapi memakan kos yang tinggi apabila telah ramai pesaing menjual produk yang sama

“Ebay telah menyelesaikan masalah peniaga yang tak pandai membuat sales”

<<<< KLIK LINK INI UNTUK MENGETAHUI LEBIH LANJUT >>>>

Kalau anda semua nak cuba berniaga di laman web eBay ni anda perlu tahu langkah demi langkah sebelum menjual di eBay .

Contohya macamane nak buka akaun ebay , macamana nak buka akaun paypal, macamana nak daftar kad, macamnaambil gambar produk yang nak dipasarkan , cara nak terima bayaran daripada customer dan sebagainya.

Sekarang ni senang sangat nak cari panduan-panduan untuk berniaga di eBay. Cuma anda hanya perlu mencari di Google atau Youtube, mesti keluar macam-macam panduan mengenai eBay. Cara paling senang sekali ialah anda boleh dapatkan panduan- panduan yang telah siap dibuat oleh sifu eBay kat Malaysia dalam bentuk ebook dan video.

========================================================================

Jika anda berminat untuk belajar menjual di Ebay, Tuan Zul ada sediakan satu panduan lengkap untuk newbie bagaimana nak memulakan bisnes di ebay dengan hanya menggunakan dropship sahaja.

ebook-ebay-intelligence-2content-panduan-ebay-1

Ada 3 pakej yang anda boleh pilih:

1. RM97

  • eBook Panduan ebay intelligence sahaja

2. RM197 (Recommended!)

  • eBook Panduan ebay intelligence
  • Adobe Photoshop Portable
  • Document Template Follow up customer
  • Tools kit ebay
  • Document template avatar multiple account
  • 400 niche berpotensi di ebay
  • Template keyword ebay feedback (Microsoft word)
  • Ultimate guide for dropshipping
  • 50 ways to make your first sale
  • group support di FB

3. RM497

  • Bengkel Ebay Intelligence pada 6 May 2017 di Johor
  • eBook Panduan ebay intelligence
  • Adobe Photoshop Portable
  • Document Template Follow up customer
  • Tools kit ebay
  • Document template avatar multiple account
  • 400 niche berpotensi di ebay
  • Template keyword ebay feedback (Microsoft word)
  • Ultimate guide for dropshipping
  • 50 ways to make your first sale
  • group support di FB

–>> Boleh klik disini untuk info lanjut eBAY <<–

PS. Ebook dan video yang disediakan oleh tuan zul memang sangat mudah difahami. Ebook yang Tuan Zul buat ini bukan lebih kepada penceritaan mengenai eBay tau tapi lebih kepada praktikal. Jadi, dengan hanya membaca ebook eBay dan menonton video yang disediakan anda boleh terus menjalankan perniagaan eBay anda. Saya bercakap berdasarkan pembacaan saya.

Jika anda rasa pelaburan ini agak mahal. Cuba bayangkan pulangan yang bakal anda peroleh di Ebay hasil daripada ilmu yang anda peroleh daripada ebook ini. Anda hanya perlu berkorban sedikit untuk mendapatkan ilmu dari sifu eBay ini. Income anda mungkin akan jadi lebih berlipat-kali ganda daripada nilai pelaburan ini!

<<<<<< NAK KETAHUI LEBIH LANJUT? KLIK DISINI>>>>>